Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Paper Mario: The Thousand-Year Door

GameCube
Paper Mario: The Thousand-Year Door
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    12 november 2004
  • Utvecklare
    Intelligent Systems
  • Antal ägare
    168
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.8

Speltest av oscar_pett

Inskickad av oscar_pett den 15/10 -06 12:37

Handling / story / vad man gör i spelet
Handling: Mario får ett brev från Peach, där det står att hon har hittat en skattkarta och skulle vilja att Mario skulle komma och hjälpa henne hitta skatten. Mario åker till Rougeport där Peach är. När han kommer dit så är Peach borta och Mario tänker att om han följer skattkartan så kanske han kommer till henne. Efter att pratat med en professor så kommer Mario till en tusen år gammal dörr. Där får han reda på att han ska hämta 7 Crystal Star. Vad man gör i spelet: Spelet är ett rollspel vilket innebär turbaserade strider. Det går ut på att hitta alla Crystal Star. Mario och en till partner är i striderna. Det är i 2d och man kan göra pappers effekter tex göra sig till pappersflygplan. När man klarat en fiende så får man Star Point, vilket är samma som experience i vanliga rollspel. Vid hundra Star point så får du en level, där du får välja mellan, Heart point, detta ger dig 5 mer i liv, Flower point, Flower point behövs för att andvända starka attacker, du får 5 i flower point och Badge point, Du får 3 Badge point och med Badge point kan du lära dig nya attacker och mera.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt bra. Det är bland dom bästa spel jag spelat. Det är långt och det finns mycket att göra när man klarat det. Man kan tex försöka Pit of hundred trial, vilket är spelets största utmaning. Man ska slåss nästan 100 strider och det avslutas med en boss som är svårare än sista bossen. Man kan också samla Star Piece vilket man kan köpa attacker, men man behöver Badge point för att andvända dom. Man kan försöka hitta alla recept. Vilket är det enda jag inte klarat. Eller så kanske man helt enkelt bara vill ha hög level.

Betyg till spelet
Grafik: miljöerna är otroligt fina, monstrena bra gjort, pappers effekterna också otroliga.

Spelkänsla: spelkänslan är jättebra. Man ska trycka på rätt knappar för att attackerna ska bli bättre, när man strider, vilket jag tycker är bra.

Ljud: det är gamla Mario låtar och nya. Ljudet är bra, komiskt ibland och då menar jag ljuden Mario gör.

Hållbarhet: det är långt och det är mycket att göra när man klarat det. Hållbarheten är spelets starkaste punkt.

Totalt: spelet är riktigt bra. Ett av de bästa någonsin enligt mig.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9