Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Metroid Prime

GameCube
Metroid Prime
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 mars 2003
 • Utvecklare
  Retro Studios
 • Antal ägare
  379
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.1

Speltest av ante10

Inskickad av ante10 den 17/09 -11 12:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Metroid Prime handlar om Samus strid mot Rymdpiraternas regenering och deras vidriga experiment, som hände långt efter händelserna i Metroid: zero mission. Chozo var ett folk som man har hört att de bodde i Zebes, men efter en tid då dom märkte att deras population blev för stor så flyttade en massa Chozos till Tallon IV. Där bodde dom fridfullt och harmonisk och gjorde högteknologiska och vetenskapliga framsteg likaså som dom gjorde på Zebes.

Men en dag så kolliderade en stor meteor på planeten och släppte ut ett massivt moln av materia i atmosfären ur sig. Molnet dränkte landet med ett gifigt ämne som dom kallade för Phazon (vilket har en unik handling i Metroid Prime-trilogin). Ämnet sögs genast upp av jorden och förgiftade allt liv som fanns där. Nästan alla djur och växter dog, medan det andra djuren och växterna muterades till vidriga monster. Chozo gjorde allt vad dom kunde för att radera Phazonet, men misslyckades. Det enda dom kunde göra var att stoppa spridningen genom att bygga ett tempel vid nedslagsplaten och försegla Phazon-kärnan. Det trodde att en dag skulle en hjälte bege sig till Tallon IV så dom ristade in deras tid på Tallon IV och om hur det hade där och sedan efter det, så reste dom mot en okänd plats.

Rymdpiraterna var inte besegrade ännu. De överlevande delade upp sig i två grupper: en grupp skulle åka till Zebes för att återuppliva Moderhjärnan, Ridley och Kraid medan den andra gruppen skulle hitta en planet med kraftiga energiresurser och fann Tallon IV. Dom märkte Phazonet och dess kraft och började flytta in till planeten och började experimenetera med den på djur som ännu inte blivit utsatt för ämnet. Det passade in sina laboratorier och började utvinna Phazon till sina två huvudlaboratorier i Phendrana Drifts. Rymdpiraternas skepp kretsade fortfarande runt planeten där kunde lugnt utföra sina obehagliga experiment och det är dit nu Samus åker för att göra slut på dom alla.

Samus landar på skeppet och bryter sig genast in. Efter att ha gått en bit så dyker Parasite Queen upp, en av deras experiment, och attackerar Samus men dör sen. Efter det så hör samus att skeppet exploderar om några minuter och skyndar sig tillbaka till skeppet, men under flykten så ser Samus resultaten av att återuppliva Ridley: Meta Ridley som flyr iväg från Samus. Samus följer efter den men en maskin exploderar bredvid henne och förlorar sina krafter på grund av smällen. När hon senare har flytt från rymdpiraternas skepp så ser hon Meta Ridley igen som flyger dit till Tallon IV. Samus bestämmer sig att besegra Meta Ridley och följer efter honom, men på Tallon IV är allt som det inte ska vara och hon måste besegra rymdpiraterna, stoppa deras experiment och ta reda på vad källan till Phazon är. Vad är förresten Metroid Prime för något? Kan den ha nånting med Phazon att göra? Allt detta måste samus göra innan hon har klarat av sitt uppdrag.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är fantastiskt och förtjänar verkligen sina två uppföljare. För första gången kan man spela som Samus i förstapersonsperspektiv och med enkla handkontroller också. Det finns också en ny dräkt som man får som heter Phazon Suit som gör en immun mot Phazon så man slipper ta skada från den samt att man kan kombinera missiler med olika beams så att dom blir starkare och varje beam med sin egen effekt. Spelet är tredimensionellt och du kan växla till visirer (som rovdjuret i The Predator). De olika visiren är Combat Visor som du har när du ska gå runt och slåss, Scan Visor när du ska skanna saker och aktivera hissar, Thermal Visor som visar värmen här och där med färger allt från lila till gult och avslöjar fienders svaga punkt och så X-ray Visor som avslöjar hemliga gångar och visar osynliga fiender. Alla visirer är unika och själva spelet är värt att ha. Observera att det kan vara obehagligt att spela spelet om man inte är van vid det.

Betyg till spelet
Grafiken är ett av det bästa. Man märker inga fula detaljer på spelet och Thermal Visiret är som den verkligen ska vara. 9.

Spelkänslan är så att man är Samus själv och det är toppen att det finns en varningsmätare på HUD-skärmen så att man känner sig säker. 9.

Ljudet är inte det bästa och låter ganska störande, men rymdpiraternas tema passar in i deras bakhåll. 7.

Hållbarheten känns nästan som en månad och man kan stänga av spelet sen när man inte orkar. Bara man hittar en Save Station. 10.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9