Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Metroid Prime

GameCube
Metroid Prime
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    21 mars 2003
  • Utvecklare
    Retro Studios
  • Antal ägare
    379
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.1

Speltest av Lujo

Inskickad av Lujo den 25/08 -05 10:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Utanför planeten Tallon IV: Samus Aran(du) landar sitt rymdskepp utanför Space Pirate Figate(Rymdpiraternas fregatt). När du kommer in i basen märker hon att det har inträffat en katastrof. Du tar dig längra in i basen. efer ett tag möter du anledningen till att katastrofen inträffat. Den stora Parasite Queen. Efter att du dödar henne, börjar basen förstöras. Du måste nu ta dig ut ur basen igen, och på vägen möter du din förra fiende, Ridley. Fast, eftersom du dödat honom några år tidigare, är han nu en robot vesion.Meta-Ridley.Efter att du flytt från basen följer du efter honom till Tallov IV. Väl där, börjar äventyret.....du måste nu samla Artifakter, stoppa Rymdpiraterna, döda Meta-Ridley och framför allt, döda Metroid Prime, orsaken till Phazon, ett slags medel som muterar varelser så att de blir agressiva och väldigt farliga. Nu är en planets öde i din hand.

Vad jag tycker om spelet
Spelet var......fantastiskt. Dialogen var helt borttagen, men det går uppenbarligen inte att tala sig igenom sina fajter med Rymdpiraterna. Att samla Artifakter var svårt men också intressant, med tanke på att man på vägen kan samla data om Rymdpiraternas forskning och Chozocivilisationens liv. Spelet är väldigt svårt, men därmed väldigt beroendeframkallande. När manförsta gången slår en boss kan det kännas som en lättnad på axlarna, som när man efter att ha slagit Flaaghra inte längra behöver oroa sig för att vattnet innehåller svavelsyra.

Betyg till spelet
Grafik: 10, den då bästa grafiken på GameCube någonsin, bättre än mycket jag sätt på PS2.

Spelkänsla: 10, man känner verkligen att man är en del av spelet, och såna detaljer som när vatten rinner ner för masken när man kommer upp ur vattnet är en anledning.

Ljud: 10, väldigt passande ljud till omgivningen. Nintendo är mästare på sånt.

Hållbarhet: 10, se ovan. Starkt beroendeframkallande.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10