Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart: Double Dash!!

GameCube
Mario Kart: Double Dash!!
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    14 november 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    856
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.6

Speltest av StarCraft

Inskickad av StarCraft den 10/04 -06 11:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart Double Dash är ett racing spel, men det liknar inget annat. Varje gubbe har ett special vapen, som är unikt för den och en liknande gubbe (typ Bowser och Bowser Jr. har samma). Det är två gubbar på varje bil, en som styr och en som har hand om de olika vapnen. Om man kör två kan man välja så att man antingen kör mot varandra eller så att en kör och en sköter vapnen. Vapen får man i lådor som ligger utlagda på banan, det finns massor med olika vapen. T.ex. skal som studsar (Gröna skal), målsökande skal (Röda skal), skal som är målsökande på ledaren och exploderar när den träffar (Blå skal) m.m.
Dessutom har Nintendo lagt in tre olika Battle Modes: Balloon Battle, Bob-omb Blast och Shine Thief
Balloon Battle: Varje spelare har tre stycken ballonger när man blir träffad av något (typ skal, kör på banan m.m.) så förlorar man en ballong. Men sen kan man också ta andras ballonger genom att köra på dem när man är odödlig eller med superfart.
Bob-omb Blast: Varje låda innehåller en bomb, det går ut på att försöka kasta bomber på andra spelare. Om du får en träff får du en stjärna och om du blir träffad förlorar du en. Först till tre stjärnor vinner.
Shine Thief: Det går ut på att försöka ha en Shine (en sol) i 60 sekunder, du tar den genom att köra på den, sen kan du förlora den genom att bli träffad, då stannar din timer och börjar igen om du tar upp den.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt kul att köra multiplayer på, singel player är inte lika kul. Så om man bara har en kontroll rekomenderar jag att man köper en till då blir spelet mycket roligare. Att köra två stycken i en bil är bland det roligaste i spelet, och det blir ännu roligare och om man är fyra stycken som kör i två bilar på battle.
Det är nog det roligaste racingspelet jag kört, det finns många olika gubbar och välja mellan och många bilar. Det tar ett tag att hitta sin favorit kombination.
Den som gillr lite oseriösa racingspel borde verkligen köpa det här! Det är helt klart värt pengarna!

Betyg till spelet
Grafik:
Den kunde ju varit bättre, men som på alla Mario spel så bryr man sig inte så mycket om grafiken. Allt ser så pass bra ut att man inte stör sig på det.
Spelkänsla:
Man lever sig verkligen in i spelet, hjar själv sutit å skrikit åt min kompisar i frustration när de skjuter på en precis när man håller på att gå om ledaren.
Ljud:
Jag är ju inget och har aldrig varit något stort fan av musiken i Mario spelen men den passar faktist in i spelet för en gångs skull...
Hållbarhet:
Det finns fyra svårighets grader och 4 cuper på varje att klra vilket tar väldigt lång tid. Har spelat spel med bättre hållbarhet men det är inte många. Tog mig över ett år att klara allt, fast då har jag ju inte varit så aktiv med spelandet.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9