Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy Crystal Chronicles

GameCube
Final Fantasy Crystal Chronicles
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    12 mars 2004
  • Utvecklare
    Square Enix
  • Antal ägare
    128
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 8.3

Speltest av Lulu

Inskickad av Lulu den 25/08 -05 10:32

Handling / story / vad man gör i spelet
För länge sedan när miasma inte existerade i världen fanns det en stor kraftfull kristall som skyddade världen från allt ont, men en dag kom en meteorit och kraschade på kristallen vilket fick den att gå i bitar som slängdes ut över hela världen. Från meteoriten bildades monster och miasma. Miasma var mycket farligt och befann man sig i det för länge ledde det till döden. Det enda som hade motståndskraft mot miasman var kristallerna, som var utspridda över hela världen. Folket märkte att de kunde befinna sig i närheten av kristaller och inte bli påverkade av miasma, städer började därför byggas runt om kristallerna. Men efter ett tag förlorade kristallerna sin praktfulla glans, man sände då ut ”Crystal Chronicles” för att hämta ”myrrh” från myrrh-träden som kunde hittas i ställen som saknade kristall, därmed var bebodd av monster, det var det enda sättet att återställa kristallerna, och rädda staden. En ”Crystal Chronicles Caravan”, som de kallades, de fick med sig en liten kristall bit på toppen av sin ”Crystal Chalice” som endast kunde skydda högst fyra personer från miasma, för att kristallen skulle återfå sin fulla glans var de tvungna att fylla hela ”Chalice” med myrrh, de hade ett år på sig innan kristallen förlorade all sin glans. Om de inte hann skulle det inte finnas något att kalla ”hem” när de kom tillbaka.
Dropparna av ”myrrh” gjorde kristallerna starka igen, så att de kunde hålla emot miasma ytterligare ett år. Men de var tvungna att hinna tillbaka i tid, en ”Caravan” som inte gjorde det var ”Caravaren” från Tida som innan dess ansågs vara världens soligaste stad, den hade nu förvandlats till ett monster bebott, miasma fyllt, farligt ställe.
Senare i spelet får man också reda på vad ”myrrh” är, ”myrrh” är samlade minnen från föregående ”caravaner”, deras minnen från resan samlas i ”myrrh-trädet” och blir till en droppe ”myrrh” som nästa ”Caravan” samlar ihop. De som gör detta möjligt är ”Mio” och ”Raem”, Mio är ljuset som ”jagar” ”The Black Knight” Raem lever på miasma och minnen.
Mio lever på de minnen som man glömt under resans gång, som därför inte påverkar dig så mycket.
Raem lever både på miasma och dina smärtfullaste minnen, även om du inte glömt dem, är han mer än glad om han får tag i dem, han tycker ändå att alla minnen är goda men de med smärta är allra godast.
När du börjar spela spelet är det lite lustigt om du fattar allt på en gång man får ge det lite tid, det är bra att man kan välja mellan olika sorters ”folkgrupper”

”Clavats”- en klan som påminner mycket om människan, de är duktiga på det mesta, de slåss med svärd, och det sägs att var de än går så följer ett lugn med dem.

”Lilties”- en klan med hetsigt humör, och är kända för att tro att de är överlägsna över alla andra, Lilties är mycket starka och använder spjut.

”Yukes”- ett mysteriskt folk som klär sig på ett konstigt sätt för att kunna få använda sin magi till max, de slåss främst med magi, annars med hammare.

”Selkies”- ett självständigt folk som gillar att dekorera sig själva med stulna föremål, de är smidiga och utseendefixerade, de slåss med någon slags svärd liknande sak.

Spelet går ut på att du är en i en ”Crystal Caravan” och du och dina vänner (om du spelar i multiplayer) det gäller nu att hinna fylla ”the Chalice” innan staden blir ett offer för Raem (men man har hur lång tid på sig som hälst så det är inte möjligt, okej.. om man dör men då är det bara att börja om).
När man funnit ”unknown element” är det bara att gå förbi det ”unknown miasmastream” och möta sista bossen, eller de tre sista bossarna som först är,
”Meteor parasite”
”Raem”
”Raem (som har besatt Mio)”

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är kul, iallafall första 10 åren. Sen blir det lite drygt när man får slåss mot samma bossar hela tiden och sånt. Fast det var bra när man skulle finna det "unkown element" man fick komma på själv hur man skulle göra(vilket tog mig typ 5 år, ffcc år då). Det är bra också att man kan välja mellan olika "klaner/folkslag" så att inte alla ser exakt likadana ut eller har samma färdigheter.

Betyg till spelet
Spelet är kul, och man spelar det till och från.. så hållbarhet får en 8.
Ljudet är bra på vissa ställen, men ibland lite dryg i längden.. en 8.
Spelkänslan är bra de första 10 åren men det får ändå en 10.
Grafiken är bra för att vara till GameCube därför får det en 10.
Jag rekomenderar detta spelet..
//lulu

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10