Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dragon Ball Z: Budokai 2

GameCube
Dragon Ball Z: Budokai 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    18 mars 2005
  • Utvecklare
    Pyramid
  • Antal ägare
    46
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 6.6

Speltest av darwin2

Inskickad av darwin2 den 29/08 -05 11:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Nya karaktärer

Ännu en ny sak i spelet är Babidi's Spaceship. Man får fram det efter ett bra tags spelande. Babidi's Spaceship låter spelaren ta sig an fyra olika utmaningar som testar deras erfarenheter i många olika arenor.
Du måste vara relativt bra på Time Attack, Survival och ha riktigt bra offensiva styrkor, och när du kört tillräckligt mycket kan du låsa upp alla Buu-former och Babidi's högra hand, Dabura.

När jag ändå är inne på Dabura och Buu, så är det bara några av de nya karaktärerna i Budokai 2. Det finns totalt 34 stycken, men det kanske inte bli så kul ifall jag avslöjar dem. I vilket fall som, så kommer alla som gillade första Budokai tycka om det här ännu mer, garanterat.
Ett problem som fortfarande kvarstår från första spelet är att karaktärerna fortfarande inte kan ducka eller hoppa, men de kan flyga när de får en attack emot sig som slår de uppåt.

Vad jag tycker om spelet
Förändringar

Dragon Ball Z är ett fenomen. Det har tagit Japan, USA och många andra länder med storm. År 2003 i November släpptes detta spel till PS2 här i Europa, och i Mars 2005 släpptes det till GameCube. Det tog alltså ett bra tag för det att släppas på GameCube.
Precis som spelet till PS2, så är GameCube-versionen av Budokai 2 ett Cell-shadat fighting-spel, och många saker i spelet påminner om serien.
Även ifall spelet inte alltid följer storyn ur serien, så är det väldigt bra ändå. Det finns så mycket att köpa, hitta och slåss för, så alla riktiga fans kommer nog inte bry sig om att det inte alltid följer storyn.

Dimps har gjort ganska många förändringar från förra Budokai spelet.
Men dem saker som finns kvar är:
Versus, World Tournament, Training och Pratice modet som absolut är nödvändigt ifall du vill testa dina nya skills, till exempel Fusion. Skill edit är självklart med också, och för den som inte hört talas om det, så är det där du ger dina karaktärer nya skills och sådant. En grymt bra förbättring från förra Budokai är att båda spelare kan välja Custom, som bara Player 1 kunde göra i förra spelet.
Så första spelaren kanske vill ha den vanliga versionen av Goku, och hans motspelare vill ha Custom, då han kanske lägger till Viral Heart Disease, (Gör så att liven går sakta bort tills du knappt har någon HP kvar alls) bara för att det ska bli lite jämnare. Eller så kanske han lägger in två Kamehameha kapslar, som gör Kamehameha strålen ännu starkare. Detta sätt att kunna ändra skills precis hur man vill är för den mer erfarne och hardcore-spelaren.

Ett av de största felen i Budokai var att det bara var att spela igenom Story Mode utan att kunna göra något annat än att bara titta på alla FMV's och spöa skiten ur motståndaren.
För att. gottgöra det så har Dimps tagit bort Story Mode och lagt till det nya Dragon World modet. Man beskriver det bäst som ett slags brädspel kan man säga, fast inte riktigt. Dragon World kan faktiskt vara ganska roligt. Det låter dig inte bara gå runt på banorna, utan låter dig göra många andra saker. Hitta kapslar, gömda karaktärer, extra banor och en massa pengar. (Det bästa sättet att få pengar är World Tournament.) Dragon Ball Z: Budokai blev en stor succé på PS2, och alla GameCube ägare krävde en konvertering av det. Det kom till slut, fast med ändrad grafik. Sen kom Dragon Ball Z: Budokai 2 och slog igenom stort på PS2, precis som sin föregångare. Dock med engelska röster på PS2. Och eftersom Dragon Ball Z: Budokai slog igenom på GameCube också, så konverterades självklart Budokai 2 till GameCube, fast denna gången med japanska röster. Sluttjafsat; Här är recensionen!

Betyg till spelet
Hyffsat spel, dock tröttnar man på det i längden. Multiplayer läget är iaf underhållande. Grafiken får en 8:a.Jag tycker det är sådär fast jag älskar dragonball. Jag spelar för detta mästa mitt Budokai 3 till Xbox ;) Spelkänslan får en 5:a.Ljudet får en 6:a.
Det enda bra med det är multiplayern, singleplayern tröttnar man snabbt på.Hållbarheten får en 4:a.

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 5