Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Game Boy
The Legend of Zelda: Oracle of Ages
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    5 oktober 2001
  • Utvecklare
    Flagship
  • Antal ägare
    329
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.5

Speltest av Link88

Inskickad av Link88 den 03/12 -06 11:20

Handling / story / vad man gör i spelet
En solig dag vaknar Link i en mystisk skog. Han reser sig upp och ser sig om. Vart har han nu kommit?
Han går en bit, då plötsligt ett rop på hjälp ekar mellan träden. Link skyndar sig framåt. I en glänta står en kvinna omringad av en grupp med de bläckfisk liknande varelserna Octrorocs. Link går mot dem, men när monstrerna ser honom flyr de förskräckta därifrån.
Kvinnan visar sig vara Impa, prinsessan Zeldas barnsköterska. Hon letar efter en sångerska vid namn Nayru och undrar om Link skulle kunna hjälpa henne leta.
"Jag känner mig mycket säkrare i din närvaro." säger hon.
Efter en kort vandring genom skogen får de båda syn på ett stenblock med en trekants liknande symbol inristad på den. Link skjuter undan stenen, som blockerar en stig. Impa vågar, konstigt nog, inte ens vidröra stenen.
De går en bit till och snart hörs vackra toner från någonstans längre in i skogen.
I en stillsam glänta ligger en stor grupp med djur i en cirkel. I mitten av cirkeln står en ung kvinna och sjunger den vackraste sång. Intill henne står en man.
Han visar sig vara Ralph, kvinnans pojkvän. Kvinnan är givetvis Nayru. Link pratar lite med Nayru och med Ralph.
Det stilla lugnet försvinner plötsligt då Impa utbrister i ett ondskefullt skratt.
"Ha, ha! Jag har äntligen hittat dig, Nayru - Tidens Orakel!"
Upp från Impas kropp stiger en mörk skuggvarelse. Den flyger runt lite och antar sedan formen av en kvinna med ondskefullt utseende.
”Tack ska du ha, Link!” flinar kvinnan. ”Jag kunde inte röra den där stenen, eftersom den var en barriär för att hålla mig borta. Men eftersom du flyttade den… Jag är Veran, Skuggornas Häxmästare! Och nu, Nayru! Nu ska jag göra din kropp till min egendom!”
Veran förvandlar sig till skuggan igen och med ett hastigt svisch flyger hon på Nayru. Ett starkt ljussken lyser upp från Nayrus kropp och när Link väl återfår synen ser han att Nayru inte ser ut som hon borde. Det vackra, vanligtvis vänliga, ansiktet är fyllt med ondska och illvilja.
”Med Nayrus krafter kan jag kontrollera Tiden!” skrockar Veran.
Veran flyger iväg och landar på en klippa intill. Där öppnar Veran, med Nayrus kraft, en portal. När hon kliver på den portalen, försvinner hon.
En bunt med hemska saker börjar hända i landet. En man förvandlas till en gamling, en grupp med apor försvinner som om de aldrig blivit födda.
Det är nu upp till Link att stoppa Veran och rädda landet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är ett av de roligare spelen till Game Boy Color. Det är långt och klurigt och innehåller roliga småspel och sid-uppdrag.
När man väl klarat det, får man en "Hemlighet" som gör att man kan fortsätta äventyret i Oracle of Seasons, och tvärtom också. Det är bra ljud och musik i spelet och karaktärerna är snyggt designade.

Betyg till spelet
Grafik:
Snygga karaktärer, härliga landskap och mörka grottor med snyggt designade monster gör att grafiken får en välförtjänt 8:a.

Spelkänsla:
Hade jag kul eller hade jag kul när jag krossade bossarna och Veran, en efter en... Roliga grottor, skojiga småspel och en strid mot Ganon (endast i länkat spel) ger Spelkänslan en stark 10:a.

Ljud:
Jag har alltid gillat musiken i Zelda spelen, och detta spel är givetvis inget undantag. Ljudet är grymt och musiken är lika heroisk och vacker som i exempelvis Ocarina of Time.
En säker 9:a här.

Hållbarhet:
Med en rejäl portion styrka, vishet och mod orkar man komma igenom spelet, och till och med köra det igen, och igen... och igen. Och eftersom man kan länka ihop spelet med oracle of Seasons, kan man spela mera med nya fiender (exempelvis Ganon) att slåss mot.

Kort sagt är The Legend of Zelda - Oracle of Seasons ett av de bästa Game Boy Zelda spelen som nånsin gjorts.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10