Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Oracle of Ages

Game Boy
The Legend of Zelda: Oracle of Ages
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  5 oktober 2001
 • Utvecklare
  Flagship
 • Antal ägare
  330
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.5

Speltest av HTF

Inskickad av HTF den 10/09 -06 15:47

Handling / story / vad man gör i spelet
När Link vaknade en morgon befann han sig i en mystisk skog. Men när han skulle gå därifrån hörde han hur någon ropade på hjälp. Link skyndade mot ljudet och uppmärkte en ensam kvinna, omgiven av monster. När monstren fick syn på Link sprang de genast därifrån.

Kvinnan som råkat illa ut var ingen än Impa, prinsessan Zeldas barnsköterska från Hyrule. Impa berättade att hon gått till skogen för att leta efter en sångerska som hette Nayru.

"Du kan väl hjälpa mig leta?" sa Impa. Link tyckte att Impa såg konstig ut, men han kunde knappast vägra att hjälpa henne. Efter en stund kom de till en stor sten med ett runtecken. Link knuffade undan undan stenen, men Impa vägrade att röra den.

Och efter ännu en stund fick de faktiskt syn på en ung kvinna som satt och sjöng i en glänta. Den främmande kvinnan bad dem att sitta ner och lyssna till sången. Link gjorde som hon sagt och den vackra sången fyllde hans hjärta med fröjd. Det här måste vara den kvinnan som Impa letade efter. Men just då brast Impa ut i ett hemskt skratt.

"ah, ha, ha, ha!"
Och Impa förvandlades till en skrämmande skuggvarelse!
"Nayru, Oracle of Ages! Jag, Veran, skuggornas häxmästare ska göra dig till min egendom!"
Skuggvarelsen som kallat sig Veran svävade runt och dök sedan rakt in i den skräckslagna unga kvinnan. En ljusblixt flammade upp från Nayrus kropp.
När Link hämtat sig från chocken såg han att Nayru verkade konstig. Ansiktet var beslöjat och leende hade slocknat. Nu var hennes blick fylld av ondska och hat.
"Ha, ha!" kacklade hon.
"Nu är det jag som har kraften i Oracle of Ages! Jag kan förflytta mig som jag vill i tiden! Nu börjar en ny tidsålder - mörkrets tid!" Och sedan försvann både Veran och Nayru i ett rökmoln.
Nayru var i själva verket ingen annan än Oracle of Ages som bestämde över tiden här i landet Labrynna. När oraklet kidnappades stördes tidens gång i Labrynna och konstiga saker började hända. Innan Veran försvann sa hon: "När det förflutna ändras, påverkas också nutiden". Hennes plan var att resa bakåt i tiden och samla styrka från människornas sorger så att hon kunde skapa mörkrets tidsålder.

Kommer Link att kunna befria Nayru? Nu hänger det på dig hur framtiden ska bli.

Vad jag tycker om spelet
Äntligen ett Zelda spel! Man ska ju rädda någon i alla spel och jag tycker detta är väldigt komiskt också. Man träffar människor som man träffar på Oracle of Seasons. Om man vill komma vidare efter man klarat spelet så måste man ha Oracle of Seasons. Ni kommer känna igen: Gornons, Dekus, Zoras och många fler från T ex Ocarina of time, Majoras mask, Minish cap och några till. Så ut i Labrynna och gör framtiden ljus!

Betyg till spelet
Alla Zelda-fans läs här:

Grafik: Zelda-grafik. (Inte så bra grafik)

Spelkänsla: Zelda-känsla (En spelkänsla som man får när man spelar zelda spel, en känsla som bara zelda fans får och de som inte vet vad zelda är)

Ljud: Härligt ljud som man inte kan vara utan på detta spel

Hållbarhet: Tyvärr så måste man avgöra det själv så om du prövar spelet så får du en hållbarhet som bara du kan ha!

MVH / HTF :D

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 9 Grafik: 5 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7