Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Game Boy
The Legend of Zelda: Oracle of Ages
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    5 oktober 2001
  • Utvecklare
    Flagship
  • Antal ägare
    329
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av Kigsz den 05/07 -07 13:20

* Vilka de olika Bossarna är, hur man klarar dem och hur pass svåra de är:

Jag kommer ej att förklara vilka attacker Bossarna har. Ej heller kommer jag att förklara vilka Mini-Bossarna är och hur man klarar dem. Jag kommer att benämna alla Bossar (förutom Veran) i den maskulina formen (han/honom).


- Pumpkin Head:
Attackera honom med Svärdet tills det att han ramlar ihop i en hög. Ta då på Kraftarmbandet och lyft upp huvudet (pumpan). Ett spöke kommer då att visa sig. Hugg på spöket tills det att han försvinner in i pumpan igen. Upprepa tills spöket försvinner.
Svårighetsgrad: 1/5

- Head Thwomp:
Du behöver inte Svärdet i denna kamp. Se till att ha Roc’s Fjäder på en knapp och Bomberna på den andra knappen. Gå upp på antingen höger eller vänster sida. Härifrån ska du kasta Bomber i öppningen på hans huvud, men du måste kasta vid rätt tillfälle. Om du får i Bomber när han är röd så tar han skada. Om du får i Bomberna vid någon annan färg kommer han att attackera dig. Akta dig då. Upprepa detta tills det att han dör.
Svårighetsgrad: 3/5

- Shadow Hag:
Denna boss kan vara lite klurig, men inte särskilt svår om du vet vad du ska göra. Undvik de fyra skuggorna som rör sig på golvet och undvik sedan fjärilarna som Shadow Hag skickar efter dig. När bossen äntligen visar sig så ta fram din Sädesskjutare (Seed Shooter) och ställ dig med ryggen mot bossen, så att du riktar rakt in i väggen. Skjut iväg ett skott, som ska rikoschettera på väggen och träffa Shadow Hag, som befinner sig bakom dig. Upprepa tills bossen dör.
Svårighetsgrad: 2/5

- Eyesoar:
Ögonbossen. Hugg dig igenom de små flygande ögonen runt omkring huvudbossen. Efter att du har slagit ihjäl några småögon så ta fram din Bytarkrok (Switch Hook) och använd på det stora ögat. Spring fram till ögat och slå på honom med ditt Svärd. Upprepa tills han dör.
Svårighetsgrad: 1½/5

- Smog:
Denna kamp kan ta tid. Se till att du har Svärdet och Somariastaven (Cane of Somaria) uppe. Denna boss består av fyra faser. Du får själv tänka ut hur du ska lägga blocket med din Somariastav, men principen är likadan på alla fyra faser.
Där är några små moln som åker runt. Lägg blocket så att de små molnen åker in i varandra. Då kommer den riktiga Smog fram. Slå på honom med Svärdet. Han byter då bana tre gånger till, fast du ska bara upprepa processen för att till slut besegra honom.
Svårighetsgrad: 2½/5

- Octogon:
Den stora Octorocken. Simma ut på ön i mitten av rummet. Slå inte sönder krukorna runtomkring dig då de erbjuder skydd mot Octogons attacker. Nu är din uppgift att slå på honom med Svärdet när han kommer förbi dig och vänder sig om. Det är viktigt att du väntar på att han vänder sig om annars träffar du inte honom med dina hugg.
Efter ett tag så kommer bossen att dyka ner under ytan. Då ska du följa efter. Han är lite svårare under vatten, men så långe du aktar dig för hans attacker ska du inte ha några problem. Hugg honom med Svärdet här också.
Han kommer då att dyka uppåt igen. Följ efter honom och upprepa processen däruppe tills det att han ger upp.
Svårighetsgrad: 2/5

- Plasmarine:
En retlig manet. Denna boss kan du ej döda med ditt Svärd därför att han är osårbar mot dina attacker. Men klarar han av sina egna attacker?
Bytarkroken (Switch Hook) är ditt bästa vapen i denna kamp. Bossen skiftar i färg under striden. Din uppgift blir att så fort han skjuter en ”elektrisk boll” mot dig använda Bytarkroken på honom så att ni byter plats och han får sin egen attack på sig. Attacken måste ha den motsatta färgen gentemot vad han har.
Svårighetsgrad: 3/5

- Ramrock:
Stenansiktet. Denna boss har, precis som Smog, fyra faser. Gör såhär för att klara av honom:

1) När han sänder ut sina händer mot dig slå tillbaka dessa med Svärdet så att de träffar Ramrock i huvudet. Upprepa tills det att han byter fas.

2) Han kommer nu att försöka klämma dig mellan hans händer. Lägg en Bomb mellan hans händer som exploderar när han slår ihop dessa. Du måste lägga Bomben framifrån annars fungerar det ej.

3) Ta fram din Sädesskjutare (Seed Shooter) och sikta mot väggen bakom Ramrock. Nu måste du skjuta i precis rätt tillfälle så att kulan studsar mot väggen bakom bossen och träffar honom i bakhuvudet.

4) Nu kommer hans händer att bytas ut mot två järnkulor. Så fort han skjuter iväg den ena mot dig, ta på dig Krafthandskarna och spring mot den han ej sköt ut. Ta tag i den och dra bakåt och släpp den så att den träffar bossen i huvudet. Upprepa tills det att bossen dör.
Svårighetsgrad: 4/5

- Veran:
Sista bossen (om du inte har slagit in lösenord när du startade spelet).
Hon har en hel del faser:

1) Gör som innan när du mötte henne i Slottet. Skjut henne med Mystierifrön (Mystery Seed) och använd sedan Bytarkroken på henne. Slå henne med Svärdet tre gånger för att få henne att byta fas. 

2) Hon ser nu ut som en fé. Slå först ihjäl de falska Link som går runt. Skydda dig under tiden mot Verans attacker. Hon rör sig runt i rummet i mönster, så din uppgift är att träffa henne med ditt Svärd. Efter ett visst antal träffar kommer hon att ge upp… eller?

3) Transformationsfaser. Efter att du blivit indragen i kampen igen kommer Veran att omvandla sig ett antal gånger. Ditt mål blir att få in totalt 30 träffar på henne med ditt Svärd.
Hon har dessa tre olika former som hon skiftar mellan:
* Sköldpaddsformen: Slå henne med Svärdet
* Spindelformen: Paralysera henne med en Bomb, sen ska du slå henne med Svärdet
* Getingformen: Slå henne med Svärdet

När du har slagit ihjäl henne slutar spelet (om du inte har skrivit in ett lösenord i början av spelet). Du har nu hindrat Verans onda planer. Njut av slutfilmen.
Svårighetsgrad: 5/5

Fusket har betyget 5.5 (4 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

mosse94 den 09/07 -07 09:44
på head thwomp ska man kasta bomber när huvet är blått

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.