Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: A Link to the Past / Four Swords

Game Boy
The Legend of Zelda: A Link to the Past / Four Swords
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  28 mars 2003
 • Utvecklare
  Capcom
 • Antal ägare
  262
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.2

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 23/09 -07 17:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är det bästa Zeldaspelet någonsin. The Legend of Zelda: A Link to the Past är fullkomligt perfekt. Inte nog med att spelet har fått nästintill toppbetyg i varje recension, det blev även fram röstat som världens näst bästa spel genom tiderna av spel tidningen Super Play, år 2003.

Så vad går spelet ut på?
Jo, du är Link och dit uppdrag är att rädda prinsessan Zelda. Alltså ett klassiskt Zeldatema, men det funkar helt klart. Du vaknar en stormig kväll av att någon kontaktar dig i dina drömmar, nämligen prinsessan Zelda. Hon har blivit tillfånga tagen och hålls fängslad i Slottets källare. Nu är det upp till dig att rädda henne. Efter att du har erhållit ditt svärd och din sköld av din farbror, så beger du dig djupt ner i Slottet, där du finner Zelda. Du fri tar henne och ni beger er till en fristad, nämligen en Kyrka.

Om du trodde att spelet var slut där, så har du helt fel. Det var precis början, på ett av de bästa spelen någonsin. Även om det kan verka lite andefattigt sådär i början, så kan jag säga dig att spelet tar snabbt en ny vändning och du kommer att få en upplevelse du sent kommer att glömma.

Efter att du har kommit en bit in i spelet, så kommer prästen i Kyrkan att säga till dig att prinsessan Zelda har blivit kidnappad igen (som om det inte räckte med en gång). Du får nu än en gång bege dig till Slottet, där du efter några häftiga eskapader möter en av Ganons hantlangare, Agahnim. Han trollbinder prinsessan Zelda, och sju andra personer, som du nu måste ge dig ut för att rädda. Det är nu du måste bege dig in i den Mörka Världen. Det är nu spelet börjar.

Vad jag tycker om spelet
Helt enastående. Fantasifullheten i detta spel är superb. Jag har sagt det innan, och jag säger det igen, detta är det bästa Zeldaspelet som någonsin har gjorts. Det är detta spelet som fick mig att fastna för Zeldaspelen. Där är inte många spel ute idag som kan matcha detta spel, och det säger inte lite om hur bra det är.

Om jag måste peka ut fel i spelet, vilket bara det är svårt, så är det buggar som är det största (och enda) problemet med detta spel. Spelet innehåller en del buggar, men detta är inget man lägger märke till om man spelar normalt. Söker man dock efter buggarna kan man nog hitta dem, utan några större problem.

Konceptet att åka mellan den Ljusa (normala) Världen och den Mörka (onormala) Världen, har använts många gånger i Nintendos spel efter detta. Bara i Zeldaspelen används det i Ocarina of Time (där man åker fram och tillbaka sju år), Majora’s Mask (där man åker fram och tillbaka tre dagar), Oracle of Ages (där man åker fram och tillbaka ett sekel), Four Swords Adventure (där man kan skifta mellan vanliga världen och skuggvärlden) och sist, men inte minst, Twilight Princess (där man skiftar mellan vanliga världen och skymnings världen). Detta koncept ligger alltså som grund till en hel del stora Nintendospel. Vi får bara hoppas att det kommer fler spel som bygger på detta vinnande koncept.

Betyg till spelet
• Grafik: Man får tänka på att detta härstammar från början av 1990-talet. Om man har det i å minne, så är grafiken helt klart den bästa grafiken som fanns då och den håller, mer än väl, idag. Grafiken är därför i toppklass och den förtjänar verkligen det betyg den får.
- Grafik: 10

• Spelkänsla: Det finns knappt ord som kan beskriva hur excellent spelkänslan är. Det räcker för att beskriva just spelkänslan.
- Spelkänsla: 10

• Ljud: Klassiska Zeldalåtar i en äkta retropackning. Den som inte känner igen Zeldamusiken från detta spel kan inte kalla sig Zeldafantast. Det är precis rätt musik till rätt ställen, som ger rätt stämning.
- Ljud: 10

• Hållbarhet: Detta spel håller i åtminstone femton år, det vet vi ju idag, men håller det i femton år till?
Absolut, säger jag. Detta spel är lika evigt som Super Mario Bros. eller Pong. Spela The Legend of Zelda: A Link to the Past och njut.
- Hållbarhet: 10

~ Fakta om spelet ~
- Namn: The Legend of Zelda: A Link to the Past
- Släpptes år: 1992 (i Europa). Ny släpptes år 2003 (i Europa) till Game Boy Advance och år 2007 (i Europa) till Wii
- Konsol: Super Nintendo (SNES), Game Boy Advance (GBA) och Wii
- Spelare: 1
- Utvecklare: Nintendo
- Zeldaspel, i tids följd: Nummer 3

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10