Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kirby: Nightmare in Dream Land

Game Boy
Kirby: Nightmare in Dream Land
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    26 september 2003
  • Utvecklare
    HAL Labs
  • Antal ägare
    91
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 7.5

Speltest av Izuru

Inskickad av Izuru den 09/08 -07 17:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Kirby: Nightmare in Dreamland är den omgjorda och snyggare versionen av Kirby's Dreamland, med många bonusar och nyheter.

Själva spelet handlar såklart om den lilla rosa bollen Kirby som vi känner så väl, som lever i den eviga drömvärlden som heter Dreamland. Men harmonin i det alltid så fridfulla Dreamland går mot ett slut när det plötsligt upptäcks att alla invånarnas drömmar är borta. Orsaken är att den heliga Star Rod i Fountain of Dreams har splittrats och förts till olika platser i Dreamland.

Kirby tror att det ännu en gång är den onda kungen DeDeDe som har begått brottet, och han beger sig ut i drömvärlden för att stoppa honom.

På vägen kan han absorbera olika fienders tekniker genom att äta upp dem och få tillgång till flera olika platser och föremål. Det finns många olika tekniker att absorbera!

När Kirby har kommit ut ur dörren till den senaste banan, kanske det skulle vara skönt att ta det lite lugnt. Men det är helt okej, för det finns flera bonusspel i tre olika dörrar som brukar finnas lite spridda över världarna - Bombkastning, Quick draw och stjärnracing. Beroende på vilken värld man är, är det olika svårighetsgrader på dem. Du kan också få tillgång till bonusspelen under menyn, såväl som bonusmaterial du får efter att ha klarat spelet till 100%.

Vad jag tycker om spelet
Det är i grunden ett mycket lätt spel, och det är mer riktad till de yngre eller de som inte varit gamers så länge, men det är fortfarande ett både roligt och lärorikt spel. Javisst, det är Kirby, men det är inte för gulligt eller något man behöver "se genom rosa glasögon" för att tycka om. Man kan helt enkelt säga att Kirby med lätthet charmar sin vida publik.

Spelet är något jag kan klara ut på en dag, men då betyder det inte nödvändigtvis att jag har tröttnat på det, åh nej då. Har man låst upp bonusmaterialen är det alltid lika roligt att försöka klara spelet som Meta Knight gång på gång för att slå sin egna High score. Finns det någon boss man tyckte det var kul att slåss mot så finns också bonusen att man kan slåss mot alla i rad! Det är lite krångligt eftersom man inte får igen sina liv dock!

(OBS! Dessa extras får man bara om man har klarat spelet till 100%!)

Däremot hade jag ändå tyckt om det mer om det hade funnits fler världar och om banorna hade varit längre. Svårighetsgraden duger som den är, men det är längden på spelet som kan vara lite tröttsamt för de flesta!

Betyg till spelet
Grafiken tycker jag är väldigt färgglad och söt, men den har också sina bra mörka delar som ett spel behöver. Det är simpelt, men detaljerat, och rörelserna fungerar alldeles utmärkt.

Spelkänslan duger på sin lilla femma, för egentligen är den varken bra eller dålig. Det beror helt på personen vad de tycker, och jag har själv ingen egen åsikt om den. Vad som gör det bra är såklart att man måste koncentrera sig rätt så ofta om man inte vill ha fiender i huvudet. Då gäller det att man inte sitter och sover!

Jaa, vad kan jag säga? Ljudet är perfekt! Bakgrundsmusiken varierar sig från lagom trevlig till fartfylld beroende på vad för en slags bana man befinner sig i och vad för varelser som bor i den. Det finns också ett Sound Test i menyn så att man kan återuppleva all den bra musiken!
Ljudeffekterna är tydliga och snygga, passar perfekt.

Som jag sa tidigare är kanske inte hållbarheten direkt den bästa för att spelet är så kort och enkelt, men, jag tycker att de kompenserade för det bra genom att lägga till så många bonusmaterial. Så en sexa får det bli.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 5