Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harvest Moon: Friends of Mineral Town

Game Boy
Harvest Moon: Friends of Mineral Town
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    26 mars 2004
  • Utvecklare
    Natsume, Marvelous Interactive
  • Antal ägare
    87
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8.9

Speltest av Serpent

Inskickad av Serpent den 13/11 -06 21:28

Handling / story / vad man gör i spelet
Harvest Moon Friends Of Mineral Town är ett bondgårdsspel, där du ska sköta en hel farm. Det hela börjar med att du en dag får besök av en gammal gubbe, som äger farmen, han berättar att han inte kan ta hand om farmen längre och att han överlåter farmen till dig.

Du blir förstås jätteglad och tackar genast Ja. Därefter får du en hund, som du också får döpa, och sedan börjar äventyret. Från början har du bara ett litet hus på din bondgård, men i stort sett allt på farmen kan uppgraderas senare i spelet.
Det första du bör göra när du börjar spela är att gå ut i staden och samla ihop olika grässorter (nej, INTE knark) och andra föremål som du kan sälja. För det bästa sättet att tjäna ihop pengar i spelet (eller Guld som det är) är att samla ihop saker och sen sälja dem.
På din bondgård har du en låda där du dumpar allt som du vill säga, och klockan 17:00 på kvällen så får du betalt för det du sålt. Glömde nämna att spelet har en inbyggd klocka som går i riktig tid (du måste såklart ställa den först :D).
Du har en ryggsäck på dig som rymmer 3 föremål, 2 som du bär i ryggsäcken och 1 som du bär i händerna.
Efter att du arbetat en hel dag på bondgården så måste du gå och lägga dig. Och nä, man kan tyvärr inte stanna uppe hela natten och arbeta. Du förlorar nämligen stamina när du arbetar. Stamina är din energi, när den tar slut så svimmar du och åker till sjukhuset (och förlorar då en hel dag). Men däremot så finns det en sjö där du kan bada, och då kommer din stamina gå upp ganska mycket (dock inte fullt).
Och nu kommer vi till varför du inte kan stanna uppe hela natten: Din stamina går MYCKET fortare när du arbetar sent på natten och du svimmar till slut (även om du inte arbetar) när du stannar uppe långt in på natten.

Och nu ska jag berätta om alla olika djur du kan köpa.
Du kan köpa både kor, får och hönor. Dessutom får du en höst gratis ett par dagar efter du börjat spela.
Hönor kostar 1000 G, Får kostar 4000 G och Kor kostar 5000 G.
Nu låter det här som väldigt mycket Guld, men när du köpt större ryggsäck och en korg som du kan ha upp till 30 (!!!!) saker i samtidigt som du vill sälja.
När du skaffat dem här så blir det mycket enklare och snabbare att samla ihop saker, och om du jobbar riktigt flitigt så kan du samla ihop ungefär 1000 G per dag!

När du spelat in en bit i spelet så kan du som sagt börja uppgradera dina saker. Du kan uppgradera i stort sett allt på din farm, b.l.a brevlådan, hönshuset, kor & får huset, ditt eget hus (2 gånger dessutom).
Och mycket mer. Senare in i spelet så kan du även köpa saker från Tv-Shop! Priserna är dyra, men du kan köpa riktigt roliga saker, som ett helt kök! fast du måste köpa en massa saker till köket, som t.e.x Frys/Kylskåp var för sig.
En annan del av spelet är att man kan bli kär! För att en tjej ska börja gilla dig så måste du ge henne saker verje dag. När hennes hjärta skiftar färg från litet svart till ett stort hjärta så vet du att hon börjar gilla dig.

Vad jag tycker om spelet
Bra! Även om spelet har en 3:års gräns (det är ju 3 år och UPPÅT som vissa bara inte kan förstå...) så är det här spelet ett av mina favoritspel till GBA.
Jag älskar bara RPG-spel och det här är helt fantastiskt! man kan spela hur länge som helst i stort sett, och eftersom det finns så många saker som kan uppgraderas så lär det ta väldigt lång tid innan man har hunnit köpa allt.

Betyg till spelet
Vi börjar med grafiken. Egentligen inte så mycket att säga här, det är "vanlig" GBA grafik. Vilket inte betyder att grafiken är dålig eller något sånt, för GBA:s grafik är härlig. En specielt bra sak med det här spelet är att man ser den personen som man pratar med. Alltså man ser hennes/hans huvud när man pratar dem. Och de gör olika miner beroende påhur dem känner sig. Detta kan man också välja att ta bort i Options.
Spelkänslan är halvbra. Det känns inte precis som om man är inne i spelet eller något sånt, men men...
Ljudet också det halvbra, ganska trevlig musik. Det är också bra att det är annorlunda musik beroende på vilken årstid det är i spelet. Hållbarheten är garanterat bäst av allt det här! Eftersom att det finns så många saker att köpa och uppgradera, så många ställen att besöka, så många saker att göra så får hållbarheten en välförtjänt 9:a!

Jag tror att det här var allt om spelet, jag försökte att få med så mycket som möjligt, men är det nåt som inte stämmer så får du gärna skicka ett PM! Tack för att du tog dig tid att läsa mitt långa test!
/Serpent a.k.a Zlayer

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 6