Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy Tactics Advance

Game Boy
Final Fantasy Tactics Advance
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 oktober 2003
  • Utvecklare
    Square Enix
  • Antal ägare
    103
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 8.8

Speltest av UltraLink

Inskickad av UltraLink den 16/07 -05 00:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Från första början, upplever vi den nutida världen som vi själva lever i. En helt vanlig stad som vilken annan. I staden Ivalice går Marche Ritz och Mewt som är utstötta i skolan av flera olika andlednigar, men dom har funnit varandra och håller ihop. Tillsammans hittar dom en bok som dom blädrar lite i. Boken innehåller underliga skrifter som bekantar med dator-spelet Final Fantasy. När Marche nästa morgon vaknar upp, upptäcker han att han inte befinner sig i staden Ivalice, utan i Kungadömet Ivalice.

En plats var magi, mystiska varelser, lagar och klan krig utspelar sig.

Marche vill ta sig hem till staden Ivalice. Men för att göra det måste han ge sig ut i klan krig och besegra andra klaner för att bli starkare. Förutom klan krig måste man ge sig ut på upprag för att hålla det egna sällskapet uppgraderat med det bästa vapnen. Klaner som man skapat, kan forma sig som man vill. Nya rekryter vill med jämna mellan rum ansluta sig medans det gamla kan sparka efter behag.

Det finns lagar i FFTA. Om man inte följer dessa får man dommaren efter sig, och om man åker fast hammnar man i ett fängelse. Lagarna formas efter vad man gör i spelet. Hela spelet formas efter dig. Men det är viktigt att ha många utrustnigar som svärd, magier etc. all eftersom svärd kan bli förbjudet i en strid eller liknade.

Vad jag tycker om spelet
Final Fantasy Tactics Advance är riktigt kul. Trots sin brist på frihet då man själv inte kan ge sig ut på en upptäcksfärd. Något som saknades när jag klarade ut detta spel. Men det är mycket bra ändå. Spelet är stort och tar tid att klara ut till 100% efter som det finns 300 uppdrag att ta sig igenom och fullt med hemliga karaktärer att hitta. Grafiken i spelet är något som också gör det hela kul. Allt är väldigt bra detailerat trots den lilla skärmen. En spel som är lungt värt att köpa, spela och klara ut. Spelet är ju i sin tur ändlöst då man alltid kan gå in i en klan fight och ha skoj ;).

Betyg till spelet
Grafik: Väldigt detalierad, vilket gör att man lätt kan se vad som finns på skärmen. Mycket pixel perfect. Ett stort plus.

Ljudet: Lite mer variation i muskvalet hade hade nog inte skadat, men förövrigt är den helt okej.

Hållbarhet: Spelet håller för alltid. Har man otur så blir man beroende av att försköka klara av alla 300 uppdrag som finns. Vilket i sin tur jag blev ;).

Spelkänsla/Handkontroll: Mycket bra och effectiv, ganska begränsad i vissa fall men spel känslan är 100% bra för att vara ett tactic till GBA.

//Ultralink.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10