Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inModernt och bekvämt - kläder för gamers och e-sportare


Inskickat av michael2004 den 22/07 -19 14:30


Det ska vara bekvämt, snyggt, inte för varmt och inte för kallt. Det är mycket som ska stämma in när en gamer eller esportare ska köpa kläder. För om sanningen ska fram är det lika viktigt att kläderna är designade för att spela i som det är att ryggsäcken rymmer all utrustning när du ska iväg på LAN eller tävla. Det är dags att slå hål på uppfattningen om att gamers och esportare hasar runt i sunkiga mjukisar och hoodie, har flottigt hår och lever på energidryck.

Oavsett vilken tid det är på året så måste de optimala kläderna för gamers uppfylla tre grundkrav, de ska vara sköna att spela i, vara lagom varma och gärna ha lite stil så att du inte behöver skämmas när du springer ner till bensinmacken eller jourbutiken sent på kvällen. Handen på hjärtat så vill du ju inte heller se ut som en slusk när den där esporttjejen eller killen som du har spanat in lite extra kommer fram för att prata eller tvärtom. Hos Spot-a-shop finns ett bra utbud med kläder som både fungerar att spela i och användas i lite mer avslappnade sammanhang.

Om vi börjar längst ner på outfiten. Ett par bekväma skor som går att kombinera med olika typer av byxor är ett smart köp. Snygga sneakers fungerar till det mesta och om du blir för varm om fötterna när du spelar är de lätta att ta av. Sockar eller strumpor av bambu är självreglerande när det kommer till kroppstemperatur, vilket gör dem till ett smart val för gamers och esportare. Bambu är dessutom antibakteriellt så du kan med gott samvete sparka av dig skorna utan att behöva oroa dig för en eventuell fotodör.  Sneakers är dessutom snygga att kombinera med ett par kostymbyxor. Lediga kostymbyxor är lika bekväma att spela i som ett par mjukisar, men vinsten med kostymbyxorna är att du ser mer välklädd ut.

Alla som spelar vet att det kan vara både varmt och kallt i lokalerna där det arrangeras LAN eller större event som exempelvis Dreamhack. En del tycker att det är obekvämt att spela i en långärmad tröja eftersom tyget i ärmarna kan vara i vägen och begränsa rörelseutrymmet. Andra tycker att det fungerar bra att dra upp ena tröjärmen när man spelar. Väljer man långärmat är en hoodie det självklara valet. Tillhör du de mer frusna kan du komplettera med en snygg t-shirt under och det kan du även göra om du är mer varmblodig, för att kunna skala av ett lager med kläder om det blir för varmt. Sitter du hemma och spelar är en t-shirt ofta fullt tillräckligt men det är ju inget som hindrar att du väljer en snygg t-shirt för det.

Den sista detaljen i en esportares outfit är ju självklart kepsen eller mössan. Kepsen är en självklarhet och den har många funktioner, inte minst kan den hjälpa till att hålla håret ur ansiktet och skärma av irriterande ljus när du lanar eller tävlar. Tillhör du dem som hellre föredrar mössa, gäller det att undvika att se ut som en hipster - du är ju trots allt gamer - så välj en som är enkel, snygg och stilren i designen.

Kommentarer: Länk till forumtrådKommentarer