Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Satsa på färgglatt när du spelar i mobilen

21/03 -18 09:48 michael2004

michael2004 Administratör

274 XP 69 inlägg

Source – Pexels

Med tanke på all den underhållning och aktivitet som sker i dagens mobila samhälle är det därför inte konstigt att människor springer runt med sina mobila enheter fastklistrade mot ansiktet. Bland annat har vi populära sociala plattformar, som Facebook, Instagram, Snapchat, som göra att vi kan ha våra vänner närmare än någonsin. Men vi har även en hel värld av fartfyllda och helt magiska mobila spel som även gör det svårt att slita sig.

Idag utvecklas allt nyare och mer innovativa mobilspel, som dessa läggs upp i AppStore för iOS produkter och i Google Play Butiken för Androida enheter. Dessa mobilspel brukar ofta kosta någon slant men kan även vara kostnadsfria att ladda ner och kan vara till underhållning för hela familjen.

Här nedan tänkte vi passa på att ta upp några av marknadens mest uppskattade och färgstarka mobilspel som har bevistats vara oerhört underhållande och fängslande. 

Candy Crush Saga
Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek
Candy Crush Saga har sedan 2012 varit en storfavorit på marknaden, både bland vuxna och barn. Spelet, som producerades av det svenska företaget King, fanns till en början endast på operatörens hemsida men lanserades senare samma år även på Facebook.

Candy Crush Saga är ett pusselspel där du som spelare får lösa olika uppdrag genom att flytta på godisbitar. Målet är att du ska byta plats på två godisbitar, kombinera längder av tre till fem bitar och på så vis bli belönad med specialgodis. Dessa specialdesignade godisar förkommer i tre former: randigt, med papper runt om eller en färgbombsgodis. De randiga godisarnas funktion är att spränga bort en hel rad medan de med papper runt om har en mer kraftfull funktion och kan spränga bort ett helt område. Dock slår dessa inte färgbombsgodisens funktion som kan spränga bort alla godisbitar av samma färg. Medans du spelar klättrar du i nivåer, vilket gör att spelet blir alltmer utmanande och komplicerat ju längre du tar dig.

Det som gjort att spelet fått ett sådant uppsving är det faktum att operatören King använt sig av en speciell dataanalys. Med denna dataanalys har man kunnat registrera spelarens drag och kunnat anpassa spelet efter prestationer. På så vis är spelet väl anpassat för i stort sett alla typer av spelare i alla åldrar 

Hugo Troll Race HD

En annan storfavorit bland mobilspel idag det traditionella och fartfyllda spelet Hugo. Idag finns mängder av olika upplagor och versioner för mobilspel, men Hugo Troll Race HD är dock ett som ligger högt på listorna.

I Hugo Troll Race gäller det för dig att komma undan den elaka häxan Scylla. Genom att åka på en dressin kommer du kunna byta spår till höger och vänster, hoppa och ducka, och på så vis undvika de olika hinder som placerats ut. Under spelets gång kommer du även kunna samla på dig guldmynt som du sedan kan växla in mot hjälpmedel och uppgraderingar.

Hugo har sedan 1990 funnits på marknaden och utvecklades av det danska företaget Interactive Television Entertainment. Det hela började som en TV-show, där man ville interaktivera barn, och kom senare att bli ett populärt TV-spel.

Intresset för Hugo-spelen kom med tiden att bli så pass stora att fler spelmarknader tog sig an varumärket. Utöver möjligheten att spela dessa spel i konsol- och mobilversioner kan man även spela dessa som onlinespel. Idag finns bland annat två slots-spels versioner av Hugo, alltså casinospelsversioner, och dessa två kan du testa att spela på din mobil när som helst.

Video here:

Angry Birds

Angry Birds ingår i genren pusselspel och utvecklades av det finlandsbaserade spelföretaget Rovio Mobile. Den första mobilversionen lanserades för iOS i december 2009 och har sedan dess över 500 miljoner nedladdningar världen över.

Spelet går ut på att du som spelare tar kontrollen över ett gäng ilskna fåglar som försöker hämta tillbaka sina stulna ägg. Här är det grisarna som är de onda och det är ditt jobb att med en slangbella skjuta iväg de olika fåglarna. Alla fåglar bär på olika egenskaper och det gäller alltså att träffa grisarna för att på så vis hämta tillbaka de som stulits. I spelet finns det fjorton olika fågeltyper som bär på olika förmågor och, beroende på vilken fågel som skjuts iväg, kommer dessa att påverka spelets utfall på olika vis.

Angry Birds har sedan december 2009 fått goda recensioner och finns idag både som mobilspel och konsolversion. Spelet kom även att bli den första mobilapplikationen som tillägnas en egen film och filmen går idag under namnet The Angry Birds Movie

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek
Source: Flickr

South Park: Phone Destroyer
En riktig grabbfavorit bland de mobilanpassade spelen är South Park: Phone Destroyer. Spelet, som baserar sig på den omåttligt populära tv-serien South Park, bygger på en realtidsstrategi med samlarkort där du som spelare samlar en armé av trollkarlar, cyborger, cowboys och fler. Med denna armé av udda karaktärer gäller det sedan för dig att gå in i strid med, antingen mot andra spelare eller ai-motståndare i själva storyläget.

I spelet finns det över 80 samlarkort med olika specialförmågor och krafter, och som spelare kan du interferera med andra spelare och på så vis byta dessa kort mellan varandra.

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek
Source: Facebook

21/03 -18 13:18 ReservoirDog

ReservoirDog Spelmoderator

15256 XP 4993 inlägg

Sorgligt.

Tillfällig moderator på sidan. Fråga mig om ni undrar över något.

I refuse. - Rohan Kishibe


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar