Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Forumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.



Elitserien 2010-2011

Svara
14/04 -11 18:22 ShinyLucario

ShinyLucario

4670 XP 687 inlägg

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlekVSKlicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek
4 - 1 (2 - 0, 0 - 0, 2 - 1)

Period 1:
Skott: 16 - 6
Tekningar: 17 - 9
Utv. min : 2 - 8

Period 2:
Skott: 9 - 7 (25 - 13)
Tekningar: 8 - 12 (25 - 21)
Utv. min: 4 - 4 (6 - 12)

Period 3:
Skott: 9 - 3 (34 - 16)
Tekningar: 7 - 7 (32 - 28)
Utv. min: 0 - 4 (6 - 16)


Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

Alla final matcher spelas i tv4. Men för er som inte har tillgång till tv av olika anledningar så rapporterar jag vad som händer.


Innan matchen kan väl läsa Nedsläpp:_Solen_lyser_över_Färjestad

Målgörare (assist/er)

Skellefteås David Rundblad är nu uppe i +7 under slutspelet och med den noteringen ligger SAIK-backen delad tvåa i slutspelets plus/minus-liga tillsammans med Färjestads Magnus Nygren och Mattias Sjögren. Allra bäst är FBK:s Martin Sevc med sina +8.


Just Rundblad och Nygren för även en kamp i backarnas poängliga, där skellefteåspelaren för tillfället leder med en poäng. Noterbart är att Rundblad har spelat 17 matcher, medan Färjestads Nygren har samlat på sig nio poäng på 13 matcher och FBK-backen har verkligen varit bäst när det gäller som mest.


Färjestads Rickard Wallin leder med sina 13 poäng slutspelets poängliga. En poäng bakom återfinns SAIK:s Forsell och FBK:s "suddenhjälte" Mikael Johansson. Johansson, eller "Trollkarlen från Arvika", var på precis rätt plats vid rätt tillfälle i tisdags och centern betyder väldigt mycket för värmlänningarna.


Apropå SM-final nummer fyra får karlstadlaget verkligen tacka sin målvakt Cristopher Nihlstorp för att man till slut lyckades vinna med 2-1 efter förlängning. 43 räddningar talar sitt tydliga språk och en räddningsprocent på 94,52 på fyra slutspelsmatcher är väldigt imponerande och i Nihlstorp har värmlänningarna definitivt hittat en matchvinnare värd namnet. Kommer han stoppa SAIK även i kväll?


3-1 i matcher och hemmaplan. Färjestads förutsättningar till att bärga SM-guldet 2010/2011 är minst sagt gynnsamma och FBK-spelarna lär med all säkerhet göra sitt yttersta för att kunna bjuda fansen i Löfbergs Lila Arena på ett rejält guldfirande.


Men Skellefteå, som i tisdags vann skottstatistiken med 44-27 och som långa stunder förde matchen i Skellefteå Kraft Arena, får absolut inte räknas bort. Samtidigt kommer det givetvis att bli oerhört svårt för västerbottningarna att nu vinna tre raka matcher mot Färjestad.


EDIT: Då har vi installerat oss i Färjestads hemmaborg, dvs Löfbergs Lila Arena. Härlig stämning både utanför och i arenan och väldigt många förväntasfulla fans. En del sjunger redan om SM-guld och nu återstår att se om FBK kan bjuda på det så gott som hela hallen förväntar sig.


"Vi har skoter" står det på en stor banner mitt bland bortafansen. Skön humor av Skellefteåfansen!


12 minuter till nedsläpp och det ser minst sagt fullt ut på de flesta läktarsektioner. Enorm ljudvolym redan nu och sången är föga förvånande: Färjestad, Färjestad, heja heja Färjestad....


Noterbart i hemmakedjorna är att den enda anfallstrion som är intakt jämfört med i tisdags är Anders Bastiansen, Marius Holtet och Marcus Paulsson. FBK:s ledarstab testar således både nya och nygamla konstellationer framåt. Jonas Brodin är uppsatt som sjundeback och Robin Sterner är med som extraforward.


Skellefteå saknar precis som tidigare långtidsskadade Ville Koistinen. Johan Forsberg, som senast var extraforward byter plats med Melker Karlsson och går därmed i in kedjan med Oscar Lindberg och Anders Söderberg. Mikko Lehtonen fortsätter enligt laguppställningen tillsammans med Yared Hagos och Pierre-Edouard Bellemare.


Färjestadshymnen höjer pulsen rejält.


Guns N´Roses och You Could Be Mine i ett x antal decibel!!!


EDIT: Farliga passningar i egen zon av Skellefteå och det är nära att FBK lyckas bryta och skapa en målchans. Kåberg får ett bra läge i slottet med Hadelöv bra med.


EDIT: Söderström kontrar efter att Junland skjutit i luften men Nihlstorp ser stabil ut. "Färjestad är de bästa, kom igen och krossa Norrland" sjunger hemmafansen.


EDIT: Kvällens första PP och ett enormt drag i hallen...


Det dröjer inte länge innan det ringer bakom Hadelöv. Nygren skjuter från blå och pucken tar på en Skellefteåspelare och letar sig in. Snacka om drömstart för FBK! 07:10 Magnus Nygren (Mikael Johansson, Martin Sevc)


EDIT: Guldet ska hem, Guldet ska hem ljuder högt i hallen. Men även kämpa Skellefteå. FBK etablerar tryck direkt efter målet men får inget öppet läge.


EDIT: Prestberg och Kåberg gör ett bra byte, men också SAIK:s Lindberg som ger Karlsson ett bra läge, men Karlsson får aldrig riktig kontroll på pucken. Anfallet efter har Wallin ett bra avslut men Hadelöv gör en bra räddning.


EDIT: Axelsson bryter ett uppspel och kommer 2 mot 1 med Sjögren, men Sjögren får inte till något skarpt avslut. Därefter får FBK ett nytt bra läge, men Micke Johanssons passning hittar inte rätt adress. Mycket slarv i passningsspelet i bägge lagen nu, nervositet?


12:50 Marius Holtet (Marcus Paulsson).FBK utökar till 2-0. Holtet får ett drömläge i slottet efter en vacker passning av Paulsson och Holtet sätter pucken högt och snyggt bakom Hadelöv.


Timeout, Skellefteå.


EDIT: 5 mot 3-läge för FBK. Wallin, Prestberg och Micke Johansson får chansen.

EDIT: Holtet står mitt i slottet och får pucken men missar den och läget försvinner. Enormt publikstöd just nu och i samband med att första perioden slutar får vi se lite gurgel. 16-6 i skott och 2-0 i mål. FBK är bara 40 minuter från sitt nionde SM-guld, så är känslan just nu och hemmalaget leder rättvist.


EDIT: Adam Larsson testar Nihlstorp men inga problem för FBK-målvakten, i stället är Bastiansen nära att näta när pucken är nära att slinka in mellan benen på Hadelöv.


EDIT: Paulsson bränner ett friläge, men just nu har hemmalaget råd med det.


EDIT:Ericsson får ett bra läge men mindre bra avslut från hans sida och Nihlstorp behöver inte ingripa. Anfallet efter är Kåberg nära att styra in pucken. Lite mer böljande spel jmf den första där FBK dominerade.


EDIT: Sanny Lindström är näste man att missa ett friläge. Sedan får Kåberg ett bra läge men blir hakad av Forsberg, som får 2 min.


EDIT: SAIK lyckas få lite längre anfall men precis som tidigare i den här finalserien måste SAIK kämpa mycket mer för att få lägena. Axelsson gör upp med Granberg och även Hadelöv verkar ha en del att säga till Axelsson.


EDIT: Betydligt jämnare period, där FBK skapade lite mer heta målchanser och Nihlstorp ser som sagt stabil ut. Ser med andra ord tufft ut för Skellefteå, men samtidigt handlar det bara om två mål.


EDIT: Riktigt bra puls när FBK kommer in för den tredje perioden. Kan SAIK vända på den här uppförsbacken eller får FBK höja LeMat-bucklan?


EDIT: Sången guldet ska hem hörs mer och mer...men SAIK verkar inte bry sig och trampar på bra i inledningen av den tredje perioden.

Känslan nu är det lär bli väldigt svårt för SAIK att vända på detta, inte minst då Nihlstorp inte bjuder på någonting.


EDIT: 04:28 Pelle Prestberg (Emil Kåberg, Mattias Sjögren)

Och precis efter det inlägget kommer 3-0. Prestberg får relativt ostörd lyfta in pucken förbi Hadelöv. Bra framspelning av Kåberg och nu är givetvis SAIK:s uppförsbacke enorm.


EDIT: Lundh riktigt het i FBK och han är inte långt ifrån att sätta ännu ett hemmamål för hemmalaget.


EDIT: FBK:s press ger laget ett nytt PP och därmed ett ypperligt läge att punktera matchen.


EDIT: 15:16 Mikko Lehtonen (Fredrik Warg, Niclas Burström)

Men som en blixt från klar himmel visar Mikko Lehtonen varför han vann Elitseriens skytteliga. Finländaren bryter in och sätter ett rappt skott över Nihlstorps axel. Kontakt igen för SAIK!


EDIT: 16:45
Målvakt ut, Skellefteå.

17:09
Målvakt in, Skellefteå.

För många spelare på isen för SAIK, minst sagt dålig timing av Skellefteå.


EDIT: Hadelöv tillbaka i kassen, men FBK strax bara 2 min från SM-guld.


EDIT: 18:32 Kristofer Berglund (Dick Axelsson) Berglund sätter pucken i tom kasse. Ridå Skellefteå!


EDIT: Enormt hyllande av hemmapubliken och guldhjälmarna glänser ända upp till pressläktaren.


4-1 i matcher och SM-guld till FBK. Nu är det bara att börja ladda för nästa säsong. Och vi får inte glömma att även Skellefteå har stått för en stark säsong, även om det är väldigt lätt att göra just det en kväll som denna.


Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek
Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

3DS Friend Code: 5198 - 2459 - 7859
Wii nummer: 5138 - 6559 - 2130 - 5087
Om ni addat mig - berätta via PM.

14/04 -11 19:46 AoC

AoC

12851 XP 1566 inlägg

Håller på Färjestad, men tycker att Skellefteå borde vinna för de har inte vunnit SM-Guld på länge.

Joina Games Har 1080 medlemmar. AKTIV KLUBB!!!!!!
Bli medlem!!!!Bli gärna medlem i Spel_Fan_Klubben!!! Det är helt gratis!!!

14/04 -11 22:48 KloakWetterl

KloakWetterl

2727 XP 296 inlägg

Vi ska till motherfucking torget!!

Ne.

21/04 -11 19:49 ShinyLucario

ShinyLucario

4670 XP 687 inlägg

http://www.hockeyligan.se/index.php?a...<-- Läget i lagen inför 2011/2012

3DS Friend Code: 5198 - 2459 - 7859
Wii nummer: 5138 - 6559 - 2130 - 5087
Om ni addat mig - berätta via PM.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar